1. Introduksjon

1.4. U - Utilize technology, media & materials

U

Hva?

Med utgangspunkt i strategien fra forrige punkt velger du hvilke ressurser og materialer du bør benytte i din undervisning. Materialer og ressurser kan være:

      • Tavle
      • PowerPoint
      • Video
      • Digital tavle
      • Andre digitale verktøy
Hvordan?

Hvilke materialer og ressurser du benytter er avhengig av hvilken strategi og metoder du velger å benytte i din undervisning. Noen eksempler på bruk av verktøy kan være:

      1. Du ønsker å legge opp til omvendt undervisning for å ha mer studentaktiv læring og gå mer inn i dybden av tema med dine deltaker. Da må du legge opp til at deltakerne har noe de må gjøre på forhånd, altså lese seg opp på fakta selv. Dette kan være å se en video om et case eller en forelesningsvideo(du kan produsere selv eller finne noe som allerede eksisterer), lese en artikkel eller annet. Deretter må du planlegge hva du trenger til selve sesjonen hvor dere arbeider sammen. Det kan f.eks. være å dele deltakerne i grupper hvor de diskuterer tema og deretter benytte mentimeter for å samle inn tanker etter gruppediskusjon. Du kan også samle inn svar basert på forarbeidet ved en mentimeter-undersøkelse i begynnelsen av sesjonen og  deretter ta utgangspunkt i dette i gruppearbeid/diskusjon i "klasserommet". I denne type undervisning trenger du da av verktøy: filmkamera/utstyr(om du skal lage film selv), artikkel, Mentimeter, PC, prosjektor og annet som du måtte finne nyttig for å gjennomføre denne metoden.
      2. Du vil gjennomføre en standard forelesningsøkt, men på en mer studentaktiv måte. Da bør du legge det opp ved å benytte f.eks. verktøy som Mentimeter hvor deltakerne får aktivt delta underveis uten å måtte ta ordet i salen. Sørg for å lage en god PowerPoint som fokuserer på deltakernes opplevelse av denne eller lag hele undervisningen i Mentimeter. Bruk gjerne ulike metoder tilpasset forelesning slik som f.eks. Peer Instruction underveis. Ha gjerne med en sekvens med gruppearbeid også hvor deltakerne får en oppgave relatert til tema som de må løse.

Kilder:

Udig.no (2021)