Emneoversikt

 • Matglede

  Gå til Matglede

  Hensikten med kurset

  Hensikten med kurset er å formidle viktigheten av det som skjer rundt et måltid, altså måltidsglede. Kurset gjør deg trygg i rollen som aktivitetsvenn i møte med mat, slik at du kan bidra til at personer med demens får mer aktivitet og gode opplevelser i hverdagen.

  Hvem er kurset for?

  Kursets målgruppe er personer som har et ønske om å gjøre en frivillig innsats som aktivitetsvenn, og som ønsker å lære mer om mat og måltid for eldre og for personer med demens.

  Hva vil jeg lære?

  Dette kurset gir deg kunnskap om kosthold relatert til eldre og for personer med demens, det sosiale aspektet ved måltidet og betydningen av å spise sammen med andre. Gjennom kunnskap, informasjon og erfaringsutveksling vil du som kursdeltaker få en god forståelse av hva det vil si å inkludere mat og måltidsglede i aktivitetene dere gjør sammen, og hva dette betyr for personer med demens.

  Gjennomføring

  Dette er et nettbasert kurs. Kurset krever ingen pålogging. Etter gjennomføring trykker du på “fullfør kurs” og får mulighet til å laste ned et diplom.

  Hvilke forkunnskaper må jeg ha?

  Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å ta kurset, men vi anbefaler å gjennomføre Aktivitetsvennkurset først (http://helsekompetanse.no/kurs/aktivitetsvenn). 

  Hvem har laget kurset?

  Kurset er utarbeidet av fagpersoner med ernæringsfaglig kompetanse hos Nasjonalforeningen for folkehelsen.

  Prosjektleder: Miriam Iuell Dahl

  Kursansvarlig

  Nasjonalforeningen for folkehelsen.