systemutviklere_16_9.jpg

Tre menn står rundt en datamaskin og ser på skjermen sammen. Foto.

Vi utvikler oss!

Skal du drive med utvikling av nettbasert læring, må du følge med i timen. Den teknologiske utviklingen på den fronten skjer i et forrykende tempo. Nå jobber vi på spreng for å endre plattformen vår slik at vi kan tilby mer brukervennlighet og skreddersøm til våre samarbeidspartnere i helsesektoren.

Publisert 15.11.2016 15:44Oppdatert 15.11.2016 15:45

En plattform for fremtiden

- Vi ser at våre samarbeidspartnere i stadig større grad etterspør funksjonaliteter som f.eks statistikk over kursdeltakeres progresjon, sikker innlogging og å kunne utveksle data med andre systemer (teknologiuavhengighet), sier gutta i vårt flotte utviklerteam.

Teamet består av Håvard Pedersen, Jan Henrik Hasselberg og Tor Inge Schulstad og det var disse kloke hodene som slo sine pjalter sammen for en tid tilbake og la en slagplan for hvordan Helsekompetanses plattform skal bli mer smidig og ikke låst til en spesiell type teknologi.

- Vi skal i stadig større grad bruke hyllevare (åpen kildekode) der vi kan, og heller bruke verdifull utviklertid på de unike løsningene som ikke finnes der ute fra før, men som våre brukere i helsesektoren trenger. Vi vil ha mer plattformuavhengighet og bedre fellesfunksjoner med rapportmuligheter, integrasjoner, sikkerhet og mulighet til å f.eks sikre at brukeren har gjort seg fortjent til kursbevis.

Nå undersøkes de ulike produktene som finnes der ute fortløpende og testes ut sammen med kursutviklerne i Helsekompetanse. En plattform for framtiden er under daglig utvikling.

Design og universell utforming oppgraderes

- Vi skal dessuten i større grad ha universell utforming på det vi lager, og alt skal bli mer mobilvennlig, dvs folk skal kunne ta nettkurs på mobil. Antall brukere på mobil økte med over nitti prosent det siste året, og det tar vi hensyn til.

Helsekompetanse holder også på å lage en egen designhåndbok som gjør at vi nå vil få et mer helhetlig, gjennomtenkt design på alle våre leveranser.

Om Helsekompetanse: 

Helsekompetanse tilbyr

  • Gratis læringsplattform
  • Tverrfaglig teknisk og pedagogisk rådgivning  og bistand i prosessen fra idé til ferdig produkt
  • Utvikling av kompetansetilbud med utgangspunkt i de behov dere har

Helsekompetanse er en del av Kvalitets- og Utviklingssenteret ved Universitetssykehuset  Nord-Norge (UNN).