cfs_me.jpg

Illustrasjonbilde. Viser nettsted på skjerm.

Ny nettside gir håp og innsikt til ME-syke

Det står mye rart på nettet om sykdommen ME. Nå er en splitter ny nasjonal nettside med kvalitetssikret informasjon fra de norske fagmiljøene lansert.

Publisert 15.06.2017 15:53Oppdatert 15.06.2017 16:05


-  En slik forskningsbasert, kvalitetssikret nettside kan være veldig grei å ty til for denne pasientgruppen. Det er så mye der ute på nettet om CFS/ME, men her kan de gå inn og få forskningsbasert, kvalitetssikret informasjon sortert på tema, sier Ingrid Helland, leder ved Nasjonal kompetansetjeneste for CFS/ME ved Oslo universitetssykehus, som har vært i redaksjonskomiteen sammen med fagmiljøene ved sykehusene i Bergen, Tromsø og Trondheim.

Sterke historier

Ikke minst kan andre med CFS/ME se filmer hvor andre med samme sykdom forteller om sine erfaringer. Det er sterke historier.
- Vi har vært heldige som har fått med fantastisk modige pasienter som har orket å stå fram med sine erfaringer, og vi håper det kan være til trøst og nytte for andre som står i samme situasjon, sier Elin Falkegård fra Fysikalsk- og rehabiliteringsmedisinsk poliklinikk ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, og koordinator for prosessen med å få nettsiden ut i verden.

Det har vært en lang vei å gå, med mye hardt arbeid underveis.
- Det har vært mange involverte i denne prosessen, både fagfolk fra ulike disipliner, støttespillere og ikke minst brukerne selv. En stor, lokal brukergruppe i Tromsø  har kommet med innspill underveis og det har vært gull verdt, sier Falkegård.  

Se den nye nettsiden her.

 

Helsekompetanse har vært med på utviklingen av nettsiden.


CFS står for Cronic fatigue syndrome og ME står for Myalgisk encefalopati.

 

Om Helsekompetanse: 

Helsekompetanse tilbyr

  • Gratis læringsplattform
  • Tverrfaglig teknisk og pedagogisk rådgivning  og bistand i prosessen fra idé til ferdig produkt
  • Utvikling av kompetansetilbud med utgangspunkt i de behov dere har

Helsekompetanse er en del av Kvalitets- og Utviklingssenteret ved Universitetssykehuset  Nord-Norge (UNN).