5b2a5745.jpg

God stemning på årets konferanse, en gruppe mennesker som snakker sammen i klynger. Foto.
God stemning på årets konferanse.

Læring i en ny tid

Visjonært og praktisk på Helsekompetanse 2016

- Vi må re-designe hele læringsprosessen til vår tids digitale samfunn, sa NTNU-professor Arne Krokan på årets Helsekompetanse-konferanse. Det var akkurat det denne dagen handlet om: nye måter å lære på og et tonn inspirasjon til hvordan det kan gjøres!

Publisert 22.06.2016 09:00Oppdatert 22.06.2016 09:30

Smart læring

- Dagens utdanning er tilpasset industrisamfunnet, sa en engasjert Arne Krokan, NTNU-professoren som har gjort seg bemerket her til lands med blant annet sine kurs i ”smart læring”. Krokan viste oss hvordan en ny, alternativ verden bygges opp digitalt, med big-data, 3D-printere og en utstrakt delingsøkonomi. Det har stor betydning for hvordan vi lærer og det må vi ta innover oss, mener Krokan.

- Algoritmer kan f.eks plukke opp hva den enkelte trenger for å få godt læringsutbytte, sa Krokan, som var opptatt av at vi ikke kan beskytte fortiden mot fremtiden. Vi må ta i bruk de nye infrastrukturene for læring allerede nå!

Fra kaos til struktur

Og trenden er tydelig – nå lærer vi på nett, vi lærer av hverandre og vi lærer hvor-som-helst. Årets foredragsholdere hadde mye spennende på hjertet og vi fikk innblikk i alt fra nano-læring til lærerike brukerhistorier og kommunikasjonstrening for helsepersonell i en virtuell virkelighet.

Deltagere som selv satt inne med kompetanse de kunne tenke seg å komme ut med, fikk verdifulle tips og råd fra Torbjørg Lindquist, erfaren prosjektleder hos Helsekompetanse. Hun tok oss gjennom hele prosessen med å lage e-læring - fra kaos til struktur.

- Dette ble jo vårens vakreste eventyr, til tross for lave temperaturer utendørs, sa en glad og fornøyd Kirsten Eriksen, arrangør og leder av konferansen. Når mennesker møtes og deler erfaringer kan vi lykkes med å nå mål. Helsekompetanse har på få år rukket å bli en sentral møteplass for inspirasjon og kunnskap om gode måter å lære på i dagens travle helsevesen. Det skal vi fortsette med, sier Eriksen.

Om Helsekompetanse: 

Helsekompetanse tilbyr

  • Gratis læringsplattform
  • Tverrfaglig teknisk og pedagogisk rådgivning  og bistand i prosessen fra idé til ferdig produkt
  • Utvikling av kompetansetilbud med utgangspunkt i de behov dere har

Helsekompetanse er en del av Kvalitets- og Utviklingssenteret ved Universitetssykehuset  Nord-Norge (UNN).