Flere skal bli flinke på lindring til kronisk syke

Nå skal alt av helsepersonell på Fosenhalvøya få grunnleggende kompetanse på lindring for kronisk syke - takket være et nytt nettkurs som faktisk er mulig å gjennomføre på travle arbeidsplasser.

Publisert 01.02.2018 15:06Oppdatert 01.02.2018 15:28

Lindrende behandling er et satsningsområde for Fosen Helse IKS, et helsesamarbeid mellom seks kommuner på Fosenhalvøya i Trøndelag. Nå lanserer de sitt andre nettkurs i lindrende behandling.

- Det begynte med en spørreundersøkelse, sier Marike Pallas, prosjektleder ved Fosen Helse IKS. Vi spurte alle våre ansatte i primærhelsetjenesten om hva de selv syntes de kunne om lindrende behandling. Over 600 svarte og resultatet ble nettkurset Lindring ved livets slutt, som ble lansert i 2015.

Gode diskusjoner og gjennomførbart på arbeidsplassen

- Både vi, deltakerne og lederne ble veldig fornøyde med det kurset. Det ble gode diskusjoner i gruppene og opplegget var veldig gjennomførbart på arbeidsplassene. Men vi så at mange flere pasienter enn de ved livets slutt kunne få det bedre med mer bevissthet og kompetanse rundt seg. Derfor bestemte vi oss for å lage enda et nettkurs, denne gangen med fokus på lindrende behandling for kronisk syke. Fasen for lindrende behandling for denne gruppen kan vare veldig lenge, flere år, og denne problematikken er lett å glemme i en travel arbeidshverdag, sier Pallas.


Nå er nettkurset Lindring ved kronisk sykdom fiks ferdig og Pallas er stolt over resultatet.

- Vi tok med oss de gode erfaringene fra det første kurset i lindrende behandling og mener vi har laget et godt kurs med godt faglig innhold. Og vi har stor tro på den interaktive metoden, sier Pallas. Hun håper at flere rundt omkring i det ganske land oppdager kurset.

– Kurset ligger der, gratis og tilgjengelig for alle, og vi blir veldig glade om andre helseforetak, kommuner eller andre tar det i bruk. Og i såfall vil vi gjerne vite det, sier den entusiastiske prosjektlederen.

 

Mer informasjon: 

Lindring ved kronisk sykdom er laget av Fosen Helse IKS.

Kurset finner du her.

Om Helsekompetanse: 

Helsekompetanse tilbyr

  • Gratis læringsplattform
  • Tverrfaglig teknisk og pedagogisk rådgivning  og bistand i prosessen fra idé til ferdig produkt
  • Utvikling av kompetansetilbud med utgangspunkt i de behov dere har

Helsekompetanse er en del av Kvalitets- og Utviklingssenteret ved Universitetssykehuset  Nord-Norge (UNN).